В Україні запрацювала найбільша сонячна електростанція

Читать на русском
Сонячна електростанція складається з майже 750 тисяч сонячних панелей загальною потужністю 200 МВт.

У Дніпропетровській області запрацювала найбільша і найпотужніша сонячна електростанція в Україні, яку звели біля села Старозаводське Нікопольського району.

Про це в понеділок, 25 лютого, повідомляє прес-служба Дніпропетровської ОДА, повідомляє «Слово і Діло».

Валентин РезніченкоГолова Дніпропетровської обласної державної адміністрації
Резніченко обіцяє, що до 2019 року у Нікопольському районі Дніпропетровської області побудують сонячну електростанціюСказано 19 липня 2017 р.Статус обіцянки: Виконано

«Менш ніж за рік у Нікопольському районі звели найбільшу СЕС в Україні. Вона - в трійці найпотужніших в Європі. На її будівництво не пішло жодної копійки з державного чи обласного бюджетів. Все - за рахунок інвесторів», - заявив голова облдержадміністрації Валентин Резниченко.

Зазначено, що будівництво гігантського об'єкта розгорнулося в квітні 2018 року на майданчику площею 400 га, поблизу села Старозаводське Нікопольського району. Колись це був рудний кар'єр, і вже кілька десятиліть там нічого не здобували, а для сільського господарства грунт був непридатним. Саме тому ці землі вибрали під майбутню електростанцію.

Відомо, що СЕС складається з майже 750 тисяч сонячних панелей загальною потужністю 200 МВт. Очікується, що за рік електростанція вироблятиме близько 280 млн кВт-год. Цього достатньо, щоб забезпечити електрикою, приблизно, два середніх українських міста. Наприклад, таких як Нікополь і Марганець.

За оцінками експертів, цей об'єкт приноситиме Дніпропетровському регіону близько 20 млн грн щорічних податкових надходжень. Передбачається, що ще 10 млн грн будуть виділяти на розвиток соціальної інфраструктури - за програмою соціального партнерства. Ці кошти підуть на ремонт шкіл, лікарень, придбання шкільних автобусів.

Передбачається, що вже в березні електростанція запрацює на повну потужність.

Раніше в Україні почала роботу перша в зоні відчуження на Чорнобильській АЕС сонячна електростанція.

Також повідомлялося, що кілька норвезьких компаній мають намір інвестувати в поновлювані джерела енергії в Україні до 300-400 млн євро.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: