ЄБРР виділив Україні десятки мільйонів євро на сонячні електростанції

Читать на русском
Європейський банк реконструкції і розвитку виділив 25,9 мільйонів євро на будівництво трьох сонячних електростанцій у Вінницькій області.

Європейський банк реконструкції і розвитку виділив 25,9 мільйонів євро на будівництво трьох сонячних електростанцій у Вінницькій області.

Про це повідомляється на сторінці президента України Петра Порошенка в Facebook, пише «Слово і Діло».

«Цей проект - ще один крок до енергонезалежності нашої країни. А також - нові робочі місця для 350 людей, які будуть зайняті на будівництві і ще 15-ти, зайнятих на обслуговуванні станції», - сказано в заяві.

Як повідомлялося, в Нікополі Дніпропетровської області запрацювала нова сонячна електростанція потужністю 10 МВт, побудована на кошти канадських інвесторів.

Раніше стало відомо, що в зоні ЧАЕС запустять сонячну електростанцію.

Зелений тариф в Україні: що дасть долучення до IRENA та чи є вигода для споживачів?Україна стала повноправним членом Міжнародного агентства з відновлюваних джерел енергії (IRENA). Що членство в організації дасть Україні і як вплине на інвестиційний клімат, розбирались експерти.

А в Херсонській області може з'явитися підприємство з виробництва сонячних модулів, заснувати яке має намір литовська компанія Global BOD Group.

Нагадаємо, китайська компанія TBEA International Ltd. може приєднатися до реалізації проекту будівництва вітрової електростанції потужністю 500 МВт в Миколаївській області.

Всього за півроку в Україні з'явилося 79 нових об'єктів відновлюваної енергетики.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: