Кістіон не виконав обіцянку по сонячній енергетиці

Читать на русском
Володимир Кістіон не зміг реалізувати обіцянку, що до жовтня Укренерго розробить технологічні та економічні показники для забезпечення підключення майбутніх потужностей сонячної енергетики.

Віце-прем'єр-міністр Володимир Кістіон не зміг реалізувати обіцянку, що до жовтня НЕК «Укренерго» розробить технологічні та економічні показники, а саме схему розвитку електромережної інфраструктури в зоні відчуження та зоні безумовного відселення для забезпечення підключення майбутніх потужностей сонячної енергетики в обсязі до 1200 МВт (п.2).

Як писало «Слово і Діло», про це віце-прем'єр заявив 7 серпня 2017 року.

У той же час, 13 листопада редакція «Слова і Діла» дізналася від виконавця «Укренерго» Бурковського, що терміни етапів розробки проекту будівництва схеми видачі потужності сонячної електростанції (СЕС) в зоні відчуження ЧАЕС повинні були закінчитися в жовтні-листопаді. Другий етап є вибором оптимального варіанта схеми видачі потужності СЕС і терміном його виконання - 20 жовтня. Третій етап - оцінки вартості мережевого будівництва для забезпечення видачі потужності сонячної електростанції, термін його виконання - 10 листопада.

В результаті цього «Укренерго» представило розроблену схему розвитку електромережної інфраструктури (ТЕО) в зоні відчуження ЧАЕС 5 грудня 2017 року. Варто додати, що техніко-економічне обгрунтування (схема розвитку) вимагає узгодження Науково-технічної ради Міненерговугілля.

Нагадаємо, загалом у віце-прем'єра Володимира Кістіона 28 обіцянок. З них виконаних 4.

Раніше «Слово і Діло» писало, що народні депутати в 2017 році стали краще виконувати свої обіцянки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: