Динаміка обстрілів ООС: 200 порушень режиму припинення вогню за місяць

Читать на русском

У зоні проведення операції Об'єднаних сил із 29 грудня до 29 січня було зафіксовано рівно 200 порушень режиму припинення вогню. В результаті цих обстрілів загинули троє українських військових, ще 24 – отримали поранення.

Відзначимо, що Тристороння контактна група в Мінську погодила новорічне перемир'я, яке формально набуло чинності 29 грудня, але того ж дня було порушене проросійськими бойовиками. Вони обстріляли з гранатометів позиції українських військових біля селища Залізне на горлівському напрямку.

Перший же день року почався з втрат у лавах Збройних сил України: 1 січня один військовий загинув, ще двоє були поранені. Однак українським військовослужбовцям вдалося знищити одного бойовика й іще чотирьох поранити.

Перше загострення сталося 13 січня, коли бойовики провели масовані обстріли на донецькому напрямку. 19 січня на цьому напрямку знову було гаряче, дві доби поспіль фіксувалося по 16 обстрілів.

16 січня бойовики лише чотири рази порушили режим припинення вогню на Донбасі, але в результаті поранення й бойові травми отримали десять українських бійців.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, в ОБСЄ розповіли про новий план врегулювання конфлікту на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: