Парламент Британії відмовився переносити Brexit

Читать на русском
Парламент провалив голосування за пропозицію перенести терміни Brexit, мінімум, на три місяці.

Члени Палати громад парламенту Великобританії відмовилися підтримати ініціативу, яка закликає уряд країни домовитися з ЄС про перенесення термінів Brexit.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Sky News у четвер, 14 лютого.

Британія і Швейцарія підписали договір про BrexitУгода забезпечує збереження двома країнами після Brexit режиму прав і обов'язків, що діє зараз між Швейцарією та ЄС.

Парламент провалив голосування за поправку від члена Шотландської національної партії Іена Блекфорд, яка пропонує перенести терміни Brexit, мінімум, на три місяці. Проти проголосували 315 членів парламенту, за - 93.

Члени парламенту також відкинули поправку Лейбористської партії, яка вимагала від уряду провести голосування щодо Brexit до 27 лютого, а в іншому випадку - дозволити парламенту проголосувати за альтернативним планам.

Консерватор Анна СУБР відкликала свою поправку до голосування. Вона закликала уряд протягом семи днів опублікувати «найсвіжіший» звіт про можливі наслідки для бізнесу та торговельної сфери від Brexit без угоди з Брюсселем.

Ці три поправки до технічного документу, представленого раніше в парламент прем'єр-міністром Терезою Мей, вибрав для голосування спікер Палати громад Джон Беркоу.

Такі поправки в разі схвалення не зобов'язували б британський уряд до конкретних дій, однак вони відображають позицію членів парламенту щодо ситуації з Brexit.

Парламент у ході голосування відкинув і сам технічний документ, який повинен був підтвердити, що члени парламенту все ще дотримуються курсу, який самі позначили в кінці січня. Проти документа проголосували 303 члени парламенту, за - 258.

Британські ЗМІ називають голосування парламенту «ударом по авторитету» і поразкою Мей.

Нагадаємо, дедлайн Великобританії щодо виходу зі складу Європейського Союзу призначений на 29 березня.

Раніше повідомлялося, що темпи зростання британської економіки в останні три місяці 2018 року були найнижчими за останні шість років. Таке уповільнення було зафіксовано на тлі побоювань, пов'язаних з Brexit.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: