Brexit рекордно уповільнив економіку Великої Британії

Читать на русском
За підсумками 2018 року темпи зростання економіки впали до найнижчого рівня з 2012 року. А поточний рік, як очікується, буде найслабкішим після рецесії 2009 року.

Темпи зростання британської економіки в останні три місяці 2018 року було найнижчими за останні шість років. Таке уповільнення було зафіксоване на тлі пов'язаних із Brexit побоювань.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє в понеділок, 11 лютого, Reuters.

Так, зростання ВВП в останньому кварталі 2018 року знизилося до 0,2% порівняно з 0,6% у попередньому кварталі. Такий показник відповідає середнім прогнозам економістів, опитаних агентством, хоча є дещо нижчим, ніж за оцінюванням Банком Англії минулого тижня.

«В останні три місяці минулого року зростання ВВП сповільнилося, оскільки різко скоротилося виробництво автомобілів і металопродукції, а також будівництво», - прокоментував представник державного Офісу національної статистики Великої Британії Роб Кент-Сміт.

Зазначається, що за підсумками 2018 року в цілому темпи зростання впали до найнижчого рівня з 2012 року - 1,4% порівняно з 1,8% у 2017 році.

А минулого тижня Банк Англії знизив свій прогноз зростання в поточному році на 0,5 процентного пункту, до 1,2%, - за цим показником, цей рік буде найслабкішим після рецесії 2009 року.

Нагадаємо, дедлайн Великої Британії щодо виходу зі складу Європейського Союзу призначений на 29 березня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: