Трамп запровадив режим надзвичайного стану

Читать на русском
Голова Білого дому підписав документ про запровадження режиму надзвичайного стану на півдні країни на кордоні з Мексикою.

Президент США Дональд Трамп підписав документ про запровадження режиму надзвичайного стану на південному кордоні країни, що дозволить йому отримати кошти в розмірі близько $ 8 млрд для зведення стіни без схвалення Конгресу.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила його прес-секретар Сара Сандерс, опублікувавши у Twitter фото президента США за столом в Овальному кабінеті.

У США вдвічі збільшили оцінку збитку від «шатдауну»За три місяці шатдауну зростання американської економіки може сповільнитися на 0,5%, вважають в уряді країни.

«Президент підписує декларацію про національний режим НС для боротьби з кризою у національній безпеці і гуманітарною кризою на південному кордоні», - написала Сандерс.

Згідно зі схваленою напередодні Конгресом ініціативою, $ 333 млрд буде виділено на фінансування приблизно чверті уряду, зокрема Держдепартаменту, Мінфіну, Мінторгу та Міністерства внутрішньої безпеки. Для інших держустанов законодавці раніше встигли схвалити виділення коштів по вересень 2019 року включно.

Як раніше заявили в прес-службі Білого дому, Трамп підпише законопроект з метою уникнути часткового закриття держустанов.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: