Суд Казахстану оштрафував українського журналіста

Читать на русском
Суд Казахстану визнав журналіста Олександра Гороховського винним у незаконній трудовій діяльності.

Суд визнав журналіста, головного редактора українського сайту Без брехні Олександра Гороховського винним у незаконній трудовій діяльності.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє informБюро.

Суддя Хатіма Ерсенова винесла рішення визнати винним українського журналіста в порушенні частини 5 статті 517 КпАП РК (Порушення іноземцем або особою без громадянства законодавства РК в галузі міграції, що виразилося в невідповідності здійснюваної діяльності цілям, зазначеним у візі і (або) під час реєстрації в міграційній картці) .

Гороховський зобов'язаний виплатити штраф у вигляді 25 МРП. Суддя знизила йому штраф на 30% і в підсумку сума склала 42 087 тенге (приблизно 3200 гривень).

Нагадаємо, українського журналіста затримали 15 вересня під час проведення тренінгу з фактчекінгу (перевірка достовірності інформації) в Казахстані.

Раніше в Україні вибухнув скандал через наміри ГПУ отримати доступ до телефонів журналістів.

Йдеться про «прослушку» тенлефонів Седлецької та Бердинских, які проходять свідками у справі про розголошення держтаємниці директором НАБУ Артемом Ситником.

Пізніше Генпрокурор Юрій Луценко спростував інформацію, мовляв слідство цікавлять не самі розмови представників ЗМІ, а лиш місце перебування телефонів.

Також президент Петро Порошенко прокоментував дії Генеральної прокуратури України стосовно головного редакторапрограмми «Схеми» Наталії Седлецької та журналіста журналу «Новое время» Христини Бердинських.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: