У Казахстані затримали українського журналіста

Читать на русском
Журналіста Олександра Гороховського затримали в момент, коли він проводив тренінг з фактчекінгу.

У Казахстані в суботу, 15 вересня, затримали українського журналіста, головного редактора сайту Без брехні Олександра Гороховського під час проведення тренінгу з фактчекінгу (перевірка достовірності інформації).

Як повідомляє «Слово і Діло», про це пише Factcheck.kz.

Зазначається, що 15 вересня близько 12:00 в Уральську співробітниками поліції був перерваний тренінг з фактчеку, що проводився за участю Олександра Гороховського.

У журналіста вилучено міграційну карту і пред'явлено звинувачення в незаконній трудовій діяльності на території Республіки Казахстан. Суд призначений на понеділок, 17 вересня.

З Гороховським вже зв'язався український консул, йому призначили адвоката.

Зазначається, що українця затримали через заяви Талгата Катауова, який подзвонив в поліцію і повідомив «про те, що тут проводиться семінар про Україну».

Раніше, 7 серпня, СК Білорусі повідомляв про затримання Марини Золотової і Анни Калтигіної. Крім них, правоохоронці відвезли на допит журналіста видання БелаПАН Тетяну Коровенкову.

Восьмого серпня затримали ще трьох журналістів і головного редактора порталу про нерухомість Realt.by у справі про незаконний доступ до платної інформації держагентства БелТА.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: