ЄС відмовився повертатися до переговорів щодо Brexit

Читать на русском
Головний дипломат ЄС з питання Brexit Мішель Барньє заявив, що Євросоюз не повернеться до обговорення умов угоди з Brexit.

Головний дипломат ЄС з питання Brexit Мішель Барньє заявив, що Євросоюз не повернеться до обговорення умов угоди з Brexit.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на Twitter Барньє.

Brexit: у Німеччині заперечують можливість перегляду угоди про вихід з ЄСОфіційний представник федерального уряду ФРН Штеффен Зайберт заявив, що у Німеччині заперечують можливість перегляду угоди про вихід Великої Британії з ЄС.

«Ми дотримуємося єдиної думки, що питання про угоду щодо виходу Британії з ЄС не може бути знову відкритий. Страхувальний план - єдине робоче рішення по ірландської кордоні на сьогоднішній день. ЄС готовий працювати над альтернативними рішеннями під час перехідного періоду», - написав він.

Також канцлер Німеччини Ангела Меркель не підтримує ініціативи перегляду угоди з Brexit. «Перегляд угоди між Брюсселем і Лондоном не значиться на порядку денному», - сказала Меркель на прес-конференції за підсумками зустрічі з прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе в Токіо.

Раніше повідомлялося, що у прем'єр-міністра Великобританії Терези Мей є нові ідеї і підтримка британських парламентаріїв для відновлення переговорів з ЄС щодо Brexit.

Зазначимо, євродепутат від польської партії «Право і справедливість» Ришард Чарнецький заявив, що Британія вийде з ЄС (Brexit) на 9 місяців пізніше, ніж планувалося.

Нагадаємо, Єврокомісія ухвалила рішення по комплексу надзвичайних заходів на випадок сценарію Brexit без угоди за освітньою програмою Erasmus+, щодо координації соціального забезпечення з бюджету ЄС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: