У НАБУ назвали кількість скарг на суддів, скерованих до ВРП

Читать на русском

У Національному бюро повідомили, що протягом минулого року і двох місяців 2019 року направили кілька скарг на суддів.
Вища рада правосуддя

Національне антикорупційне бюро протягом 2018 року і півтори місяця 2019 року направили три скарги на суддів Солом'янського районного суду міста Києва до Вищої ради правосуддя.

Про це йдеться у відповіді НАБУ на запит журналіста «Слова і Діла».

«Протягом 2018 року і станом на 15 лютого 2019 року детективи НАБУ підготували і скерували до Вищої ради правосуддя три скарги щодо дисциплінарного проступку трьох суддів Солом'янського райсуду Києва», – зазначили в Національному бюро.

У правоохоронному органі додали, що за результатами розгляду однієї скарги були відкрито дисциплінарне провадження, розглянуто скаргу по суті і ухвалено рішення про притягнення до відповідальності. За даними «Слова і Діла», йдеться про слідчу суддю Солом'янського суду Києва Людмилу Кізюн, яку збираються звільнити з посади. Однак остаточне рішення за скаргою досі не затверджено Вищою радою правосуддя. На передостанньому засіданні 18 грудня 2018 роки не змогли ухвалити остаточне рішення за скаргою на суддю, оскільки член ВРП і доповідач по скарзі був відсутній на засіданні з особистих обставин.

Також не змогли ухвалити рішення й на останньому засіданні ради 19 лютого, коли питання звільнення Кізюн було в порядку денному, оскільки ВРП замінували і засідання не відбулося.

Крім того, в НАБУ повідомили, що з приводу їх другої скарги відповіді від ВРП не приходило. Останню скаргу на суддю Бюро направило в 2019 році й відповіді на неї також немає.

Нагадаємо, ВРП відсторонила суддю Кізюн. Також її вирішили звільнити з посади.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: