Зняття арешту з рахунків «Девелопмент Еліт»: НАБУ попросило оцінити дії судді

Читать на русском
Антикорупційне бюро поскаржиться в органи судоустрою на слідчого суддю столичного райсуду через подвійне зняття арешту з грошей.
Артем Ситникфото: Ukrinform

Національне антикорупційне бюро готує звернення до Вищої ради правосуддя і Вищої кваліфікаційної комісії суддів з проханням дати оцінку діям слідчого судді Солом'янського районного суду міста Києва Людмили Кізюн, яка двічі знімала арешт з грошових коштів ТОВ «Девелопмент Еліт», отриманих за продаж двох будівель збанкрутілого заводу «Краян» Одеській міській раді за 185 мільйонів гривень.

Про це в ефірі «24 каналу» заявив директор НАБУ Артем Ситник, повідомляє «Слово і Діло».

«Ми готуємо звернення до ВРП та ВККСУ з приводу надання оцінки діям судді, яка це робила. Тому що арешт був накладений набагато раніше майже рік тому. І було декілька спроб його зняти, але потім ці спроби припинились. А тут ці спроби активізувалися останнім часом і, чесно кажучи, ось ця остання обставина, коли арешт накладається суддею, і наступного дня знімається, то які нові обставини могли виникнути за добу, які б вже свідчили про необхідність зняття арешту, мені важко сказати», – підкреслив Ситник.

Нагадаємо, НАБУ обшукало оцінювача будівлі збанкрутілого заводу «Краян» і знайшло докази.

Раніше депутат Одеської обласної ради Олег Бабенко вніс заставу. Як відомо, Генеральна прокуратура підозрює його в пропозиції хабара детективу НАБУ за нібито зняття арешту з рахунку «Девелопмент Еліт» і закриття кримінального провадження за фактом купівлі нового приміщення для Одеської мерії за завищеною ціною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: