Оприлюднили листування фігурантів справи Труханова про зняття арешту зі 185 мільйонів

Читать на русском
Працівник Антикорупційної прокуратури процитував листування фігурантів справи заводу Краян про спроби зняття арешту зі 185 мільйонів гривень.
Геннадій Труханов і Олег Бабенко, НАБУ

Фігурант справи про розтрату 185 мільйонів гривень бюджету Одеси на придбанні будівлі в компанії «Девелопмент Еліт» колишній народний депутат Олександр Дубовий вів листування з іншими фігурантами про зняття арешту із зазначених грошей і направлення клопотання «потрібному» судді.

Частину листування в месенджері WhatsApp під час засідання Апеляційного суду міста Києва 5 квітня, коли був вчергове знятий арешт із половини зазначених коштів, процитував прокурор САП Валентин Мусіяка, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на відео Центру протидії корупції.

Переписки фігурантів справи ТрухановаЦентр Протидії Корупції

Зазначається, що САП долучила до матеріалів справи зазначене листування Дубового, яке отримали з вилученого в нього мобільного телефону, з деякими іншими фігурантами справи: депутатом Одеської обласної ради Олегом Бабенком (підозрюваний у пропозиції хабара детективу НАБУ за зняття арешту з грошей «Девелопмент Еліт» і закриття справи про розтрату 185 мільйонів), його адвокатом Михайлом Коротюком та юристом «Девелопмент Еліт», представником офшору Valton Group LP Ігором Кравченком, який є підозрюваним у справі про розтрату бюджету Одеси.

У листуванні обговорюється судове засідання щодо зняття арешту з коштів «Девелопмент Еліт» між Дубовим і Бабенком. Нібито екс-нардеп писав Бабенку, що ввечері йому мають сказати, скільки «хочуть за п'ятницю» й що до зняття арешту також залучена якась Кізюн. Імовірно, йдеться про суддю Солом'янського райсуду Києва Людмилу Кізюн, яка 1 й 6 лютого вже знімала арешт із половини грошей «Девелопмент Еліт». Далі Дубовий пише, що Кізюн поки не озвучила умов і попросила під'їхати «завтра».

Крім того, колишній нардеп у листуванні згадує ще якусь Кушнір, яка «спіймалася». Скоріш за все, мається на увазі ще одна суддя Солом'янського райсуду Києва Світлана Кушнір. В контексті Кушнір Дубовий ще згадує прізвище Галантерник (ймовірно, бізнесмена Володимира Галантерника), який попросив «дати» Кушнір тих, хто приходив.

Далі прокурор зачитував частину листування між Дубовим і Кравченком, в якій другий пише, що в них дві справи скасувалися із суддями Кушнір і Ларазенко (ймовірно, йдеться про суддю Солом'янського райсуду Владлену Лазаренко). Кравченко також додав, що одне клопотання обіцяли послухати й відкласти, а потім на тижні розглянути.

Остання листування відбулося між екс-нардепом і юристом Коротюком. Другий писав Дубовому, що необхідно зробити відвід. За його словами, автоматичний розподіл справ у Солом'янському райсуді «кривуватий». Коротюк додав, що «вони» так направляли клопотання до Солом'янського райсуду про зняття арешту з грошей «Девелопмент Еліт» і вказували неправильний номер, а вже після авторозподілу уточнювали правильний. Імовірно, це робилося для того, щоб розглядом клопотання займався «потрібний» суддя.

Нагадаємо, в НАБУ попросили оцінити дії судді Кізюн, яка двічі знімала арешт із грошей «Девелопмент Еліт».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: