Доповідач щодо звільнення судді Кізюн був відсутній на засіданні ВРП

Читать на русском
Доповідач із питання звільнення скандальної судді, яка двічі знімала арешт із грошей ТОВ Девелопмент Еліт, був відсутній на засіданні ВРП.
Вища рада правосуддя

Доповідач із питання звільнення відстороненої судді Солом'янського районного суду міста Києва Людмили Кізюн із посади був відсутній на засіданні Вищої ради правосуддя.

Про це на засіданні заявив голова ВРП Ігор Бенедисюк, повідомляє «Слово і Діло».

«Колеги, хочу повідомити, що в зв'язку з відсутністю сьогодні з особистих обставин Вадима Нежури та Віктора Шапрана питання в порядку денному, в яких вони є доповідачами, ми не включаємо до порядку денного», – наголосив голова ВРП.

Згідно порядку денного ради, доповідачем з питання Кізюн є член ВРП Віктор Шапран.

Як відомо, суддя Кізюн двічі безпідставно знімала арешт із половини коштів у кримінальному провадженні за підозрою в заволодінні 185 мільйонами гривень Одеської міської ради міського голови Одеси Геннадія Труханова та інших осіб. Ідеться про кошти ТОВ «Девелопмент Еліт». Зазначені гроші були переведені Одеською міськрадою фірмі за купівлю двох адміністративних будівель збанкрутілого заводу «Краян» для розташування в них мерії. Вказану скаргу щодо судді подали НАБУ та САП.

Ще дві скарги на суддю тотожні – рішення Кізюн за позовом Ігоря Коломойського. Під час їх розгляду палата ВРП встановила, що суддя своїм рішенням заборонила виконувати спірні договори, які прямо чи опосередковано стосуються Коломойського, приймати послуги за договорами та оплачувати їх, а також заборонила будь-яким чином використовувати персональні дані Коломойського. Зазначені заходи були вжиті Кізюн як заходи забезпечення позову. Як встановила палата, не вирішуючи спір по суті, всупереч встановленій ст. 150 ЦПК прямій забороні, Кізюн вжила заходів забезпечення позову, які за своїм змістом є тотожними задоволенню заявлених позовних вимог.

Палата ВРП вважає, що такі заходи забезпечення позову не відповідали заявленим вимогам, а також є недобросовісним засобом обмеження НБУ, Міністерства фінансів України та ПриватБанку в можливості захищатися в судовому порядку. Рішення судді поставило націоналізований ПриватБанк у невигідне становище в спорах із колишніми акціонерами. Палата вважає, що суддя припустилась очевидних порушень і зробила це навмисно.

Нагадаємо, ВРП відсторонила суддю Кізюн. Також дисциплінарна палата Ради подала заяву про її звільнення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: