Звільнений директор львівського заводу поновився на посаді

Читать на русском
Львівський райсуд поновив на посаді звільненого директора авіаційного заводу і навіть ухвалив дати йому грошову компенсацію.
Олександр Кравчук

Суд поновив на посаді директора Львівського державного авіаційно-ремонтного заводу Олександра Кравчука, якого звільнило керівництво державного концерну «Укроборонпром» за численні порушення.

Таке рішення ухвалив Франківський районний суд міста Львова ще 2 жовтня 2018 року, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, рішення про звільнення Кравчука озвучив заступник генерального директора «Укроборонпрому» Володимир Кострицький під час наради з керівним складом львівських підприємств-учасників Концерну. За словами Кострицького, службове розслідування встановило в роботі ЛДАРЗ під керівництвом Кравчука численні факти порушень і недоліків у фінансово-господарській діяльності підприємства, а також систематичне ігнорування його директором принципів політики прозорою закупівлі.

Крім того, директор ЛДАРЗ фігурує в розслідуванні детективів НАБУ про можливу розтрату 8 млн грн підприємства на закупівлю деталей протягом 2014-2016 років за завищеними цінами у фірм, пов'язаних між собою.

Після звільнення Кравчук подав позов, в якому він просив визнати незаконним і скасувати наказ про його звільнення, поновити його на посаді і компенсувати середній заробіток за час вимушеного прогулу. В обґрунтування позову він вказав, що наказ про звільнення незаконний, оскільки причина звільнення не відповідає контракту.

Вивчивши позовні вимоги, суд їх задовольнив. Так, Кравчука поновили на посаді і зобов'язали йому повернути 474,6 тисяч гривень.

Нагадаємо, Держаудитслужба повинна була провести ревізію Львівського авіаційній-ремонтного заводу на прохання НАБУ. Раніше детективи перевіряли рахунки компаній-фігурантів у справі ЛДАРЗ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: