НАБУ перевірить рахунки ще чотирьох фірм у справі Львівського авіаційного заводу

Читать на русском
В Антикорупційному бюро хочуть вивчити банківські рахунки деяких суб'єктів господарювання, що фігурують у справі ЛДАРЗ.

У рамках кримінального провадження про можливу розтрату понад 8 мільйонів гривень державного підприємства «Львівський державний авіаційно-ремонтний завод» детективи НАБУ продовжують отримувати доступи до банківських рахунків приватних компаній.

Відповідні клопотання детективів задовольнив суддя Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

За версією слідства, посадові особи ЛДАРЗ, зловживаючи службовим становищем, розтратили 8 млн грн під час закупівлі деталей у фірм, у яких завищені ціни, а деякі з них навіть пов'язані між собою. Уточнюється, що йдеться про деталі до літака Міг-29. Деякі деталі для літака були закуплені за цінами в 6, та й навіть у 10 разів вищими, ніж у інших компаній. До того ж компанії-продавці не є виробниками цих товарів, не мають відповідних виробничих потужностей і пов'язані між собою через засновників, керівників та працівників зазначених підприємств.

Бюро встановило, що протягом 2014-2017 років між ЛДАРЗ і ТОВ «Тангаж», ТОВ «Фалкон Авіа», ТОВ «Тех Партнер» були укладені договори, за якими ДП здійснювало перерахування коштів як оплату за авіазапчастини на рахунки зазначених вище підприємств. Водночас під час огляду та аналізу банківських виписок за рахунками вищевказаних підприємств встановлено, що грошові кошти перераховані ЛДАРЗ на рахунки приватних фірм у подальшому перераховувалися на рахунки інших юридичних і фізичних осіб як оплата за запчастини за договорами, зокрема на рахунки ТОВ «Укрторгарт», ПП «Ставр і К», ПП «Фебрус» і ПП «Пайола».

У зв'язку з цим детективи просили суд надати доступ до інформації на рахунках зазначених чотирьох компаній, в тому числі до виписок про рух коштів. Суддя задовольнив клопотання.

Нагадаємо, НАБУ перевірить рахунки компаній-фігурантів справи ЛДАРЗ.

Раніше суд призначив ревізію Львівського авіаційній-ремонтного заводу на прохання НАБУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: