НАБУ перевіряє чиновників Львівського авіаційно-ремонтного заводу

Читать на русском
Працівники Антикорупційного бюро перевіряють керівництво Львівського авіацінно-ремонтного заводу за фактами розтрати.
Львівський державний авіаційно-ремонтний завод (ЛДАРЗ)

Детективи Національного антикорупційного бюро проводять досудове розслідування за фактом можливої ​​розтрати 8 мільйонів гривень посадовими особами Львівського державного авіаційно-ремонтного заводу під час закупівлі деталей протягом 2014-2016 років за завищеними цінами у фірм, пов'язаних між собою.

Про це йдеться в одному із судових рішень, в якому Бюро просило доступ до документів головного управління Державної фіскальної служби в місті Києві, пише «Слово і Діло».

За версією слідства, посадові особи ЛДАРЗ, зловживаючи службовим становищем, розтратили 8 млн грн під час закупівлі деталей у фірм, у яких завищені ціни, а деякі з них навіть пов'язані між собою. Уточнюється, що йдеться про деталі до літака Міг-29. Деякі деталі для літака були закуплені за цінами в 6, та й навіть у 10 разів вищими, ніж у інших компаній.

У НАБУ просили отримати доступ до матеріалів справи, яку розслідувала Державна податкова інспекція у Святошинському районі міста Києва. Як зазначив детектив, слідчими відділу ДПІ було допитане керівництво компаній, що фігурують у розслідуванні НАБУ, а також був проведений обшук за місцем розташування п'яти компаній.

Суд задовольнив клопотання.

Водночас зазначимо, що 8 листопада 2017 року керівництво державного концерну «Укроборонпром» звільнило директора ЛДАРЗ Олександра Кравчука, який також може бути причетним до зазначеної розтрати. Причиною звільнення стали численні факти порушень і недоліків у фінансово-господарській діяльності підприємства. В «Укроборонпромі» також відзначили, що посадові особи ЛДАРЗ через суб'єктів господарювання закуповували деталі за завищеними цінами, що призвело до розтрати держкоштів.

Нагадаємо, директору Львівського бронетанкового заводу Роману Тимківу не вдалося поновитися на посаді.

Раніше журналіст «Слова і Діла» дізнався, що НАБУ перевіряє чиновників КБТЗ за фактами зловживання службовим становищем.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: