Росія докладе максимум зусиль для підриву виборів – ОБСЄ

Читать на русском
Голова американської делегації в ПА ОБСЄ підкреслив, що впливові неурядові організації відстежують негативний вплив Росії на виборчі процеси на всьому просторі ОБСЄ.
Роджер Вікер

Американський сенатор, віце-президент Парламентської асамблеї ОБСЄ Роджер Вікер заявив, що Росія докладає зусиль для підриву демократичних процесів у регіоні ОБСЄ і мобілізує всі наявні ресурси для підриву свободи вибору українського народу на виборах президента України.

Про це повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на відповідну заяву Вікера під час засідання спільного комітету з політичних питань та безпеки в рамках зимової сесії ПА ОБСЄ у Відні.

Вибори-2019: чи є загроза реваншу та чого потрібно побоюватисяСоціологія показує, що відкрита проросійська позиція не вітається суспільством. Більш того, антирейтинг РФ перевищує 50%.

«Росія намагається нападати на наші вибори і підривати їхню чесність і сумлінність», - сказав він.

Голова американської делегації в ПА ОБСЄ підкреслив, що впливові неурядові організації відстежують негативний вплив Росії на виборчі процеси на всьому просторі ОБСЄ, як приклад - нещодавній референдум у Північній Македонії. Крім того, активно проводяться російські дезинформаційні операції в Балтиці, Центральної Азії, Кавказі та Східній Європі.

Вікер закликав «активніше протидіяти зусиллям Росії з підриву демократичних процесів у регіоні ОБСЄ».

«Це буде особливо актуальним найближчим часом для наших друзів в Україні. Громадяни країни і так страждають від жорстокої війни, яка була спланована і втілена в життя виключно Кремлем. З огляду на заплановані в наступному місяці вибори... уряд Росії мобілізує всі наявні ресурси, аби підірвати свободу вибору українського народу», - зазначив віце-президент ПА ОБСЄ.

На його думку, «Україну чекає світле майбутнє».

«Моя країна буде й надалі підтримувати вибір українського народу в напрямку миру, безпеки та процвітання в євроатлантичному контексті», - сказав американський сенатор.

Раніше в СБУ розповіли, як Росія намагалася зірвати вибори.

Також нагадаємо, експерти «Слова і Діла» розбиралися, чи можна купити перемогу на президентських виборах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: