Голова ОБСЄ знову прокоментував недопуск в Україну спостерігачів із РФ

Читать на русском
Голова ОБСЄ Мирослав Лайчак напередодні засідання Ради міністрів закордонних справ ЄС зустрівся у Брюсселі з Павлом Клімкіним.

Чинний голова ОБСЄ, глава МЗС Словаччини Мирослав Лайчак під час зустрічі в неділю, 17 лютого, у Брюсселі із главою українського МЗС Павлом Клімкіним заявив, що відмова влади України запросити російських спостерігачів на вибори суперечить принципам і зобов'язанням держав-учасниць ОБСЄ.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив прес-секретар МЗС Словаччини Борис Гандел, передає РІА Новости.

Недопуск спостерігачів з РФ в Україну: чи можуть вони зірвати вибориГолова ОБСЄ закликав Україну допустити спостерігачів із РФ на вибори, проте в МЗС України впевнені, що недопуск російських спостерігачів правильний крок. Про ситуацію поговорили з експертами.

«Чинний голова ОБСЄ і глава МЗС Словаччини Мирослав Лайчак напередодні засідання Ради міністрів закордонних справ ЄС зустрівся у Брюсселі зі своїм українським колегою Павлом Клімкіним. Обидва дипломати обговорили актуальний розвиток ситуації в Україні з акцентом на прийдешні березневі вибори президента цієї країни», - сказав Гандел.

За словами представника МЗС Словаччини, Лайчак знову заявив Климкіну, що рішення влади Києва виключити громадян Росії із числа спостерігачів на президентських виборах не відповідає принципам і зобов'язанням держав-учасниць ОБСЄ, і попросив свого українського партнера, щоб Київ переглянув це рішення.

«Розуміючи складність актуальної ситуації у відносинах між Києвом і Москвою, хочу, проте, попросити вас, щоб ви поважали принципи, якими ОБСЄ керується вже не одне десятиліття, і тим самим сприяли демократичному ходу і моніторингу виборів, які мають надзвичайну важливість для подальшого розвитку вашої країни», - цитує Гандел висловлювання Лайчака.

Глави МЗС Словаччини та України також дискутували про конкретні заходи для поліпшення умов життя цивільного населення по обидва боки лінії зіткнення на Донбасі, що є однією з очікуваних тем переговорів під час візиту Лайчака в Москву 19 лютого, додав Гандел.

Нагадаємо, 7 лютого Верховна Рада заборонила росіянам бути спостерігачами на виборах в Україні. Того самого дня в МЗС РФ заявили, що Росія не направлятиме в Україну своїх спостерігачів. У БДІПЛ ОБСЄ рішення Києва засудили.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: