Бойовики знову перешкоджали діяльності ОБСЄ на Донбасі

Читать на русском
Згідно із щоденним звітом СММ ОБСЄ від 19 лютого 2019 року, була зафіксована заборона доступу та інші перешкоди у виконанні мандата місії.

Бойовики на Донбасі продовжують систематично перешкоджати діяльності міжнародних спостерігачів, забороняючи їм потрапляти на контрольовані бойовиками об'єкти і території.

Про це заявляє Українська сторона СЦК, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу ООС на сторінці в Facebook.

Згідно із щоденним звітом СММ ОБСЄ від 19 лютого 2019 року, була зафіксована заборона доступу та інші перешкоди у виконанні мандата місії.

«На блокпосту поблизу Верхнешироківського на непідконтрольних владі України території в районі Донецької області (на північний схід від Маріуполя) озброєний окупант двічі не пропустив патруль місії через блокпост. В одному із випадків - через законну відмову спостерігачів показати план свого патрулювання. Внаслідок цього міжнародні спостерігачі не змогли провести моніторинг відведення озброєнь і дотримання прав людини в цьому районі», - йдеться в повідомленні.

Українська сторона СЦКК вважає неприпустимою ситуацію, коли на тимчасово окупованій території спостерігачі СММ під час своєї діяльності відповідно до мандату, наражаються на активну і систематичну протидія з боку збройних формувань Російської Федерації і їхніх найманців.

Раніше в ОБСЄ назвали причину вибухів у Донецьку.

Також нагадаємо, бойовики на Донбасі обстріляли безпілотник ОБСЄ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: