Невиконані обіцянки кандидатів: Порошенко досі не підписав закон про гарантії вкладів в ПриватБанку

Читать на русском
Петро Порошенко обіцяв гарантувати збереження вкладів клієнтів в Приватбанку, але два роки не підписує відповідний закон.
Слово і Діло

Всі зареєстровані кандидати в президенти України вже подали свої офіційні програми і продовжують проголошувати публічно нові обіцянки, не зафіксовані на папері. Оскільки деякі з них вже займали високі посади, а «Слово і Діло» багато років стежить за виконанням всього обіцяного політиками і чиновниками, за кілька тижнів до виборів ми вирішили нагадати провалені зобов'язання учасників президентських перегонів.

Сьогодні згадаємо, як президент Петро Порошенко обіцяв гарантувати збереження коштів клієнтів ПриватБанку. Нагадаємо, що в грудні 2016 року Національний банк України визнав фінансову установу неплатоспроможною і згодом ПриватБанк був націоналізований. «Держава бере на себе відповідальність і гарантує клієнтам ПриватБанку недоторканність і цілісність їх коштів», – запевняв президент.

В кінці 2016-го Верховна Рада прийняла президентський законопроект про гарантування 100% вкладів фізичних осіб. Протягом п'яти місяців Порошенко не підписував закон, але при цьому обіцяв не ветувати його і підписати. За його словами, весь цей час в адміністрації прораховували можливі ризики в разі введення в дію закону про гарантування вкладів клієнтів Приватбанку.

Станом на лютий 2019 року закон все ще не підписаний, хоча у президента за Конституцією є на це 15 днів. Закон знаходиться в підвішеному стані вже більше двох років.

Про те, як Порошенко провалив обіцянку щодо енергонезалежності, дивіться на відео.

Порошенко та Гройсман: енергонезалежність скрізь часи // НЕ ЦЯЦЯНКИ #2Слово і Діло

«Слово і Діло» попереджає: більшість палких і красивих промов будь-якого кандидата в президенти згодом перетворяться в невиконані обіцянки.

Раніше ми писали про те, як Роман Насіров хотів за сто днів перемогти контрабанду на Одеській митниці.

Також нагадуємо, що в розділі «Політики» на сайті «Слово і Діло» ви можете знайти всі попередні обіцянки політиків, які вас цікавлять: не тільки провалені, а й виконані, і ті, які поки знаходяться в процесі виконання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: