Суд скасував позапланову перевірку фірми Дубневичів

Читать на русском
Столичний апеляційний суд скасує позапланову перевірку однієї з фірм, що належать нардепам-братам Дубневичам.

Суд скасував позапланову документальну ТОВ «Корпорація КРТ», кінцевими бенефіціарами якого є брати-народні депутати Ярослав і Богдан Дубневичі.

Таке рішення ухвалила колегія суддів Київського апеляційного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується у документі, 14 грудня 2017 року Солом'янський районний суд Києва задовольнив клопотання детектива НАБУ про призначення позапланової документальної перевірки ТОВ «Корпорація КРТ». Метою цієї перевірки є дотримання фірмою «Корпорація КРТ» вимог податкового, валютного та іншого законодавства при здійсненні фінансово-господарських операцій із його контрагентами за період із 2013 року до 11 грудня 2017 року.

На це рішення представник «Корпорації КРТ» подав апеляційну скаргу. У скарзі адвокат вказує, що слідчим суддею не повністю з'ясовані обставини справи, не дотримані вимоги податкового та валютного законодавства. До того ж, на його думку, детектив НАБУ в своєму клопотанні взагалі не обґрунтував необхідність призначення позапланової перевірки й не додав до клопотання жодного доказу на підтвердження того, що органом досудового слідства вичерпані можливості збору доказів іншим способом, окрім призначення перевірки.

Своєю чергою прокурор і детектив заперечували проти апеляційної скарги. На їхню думку, зазначене рішення суду законне та обґрунтоване.

Вислухавши обидві сторони, колегія задовольнила скаргу й скасувала перевірку ТОВ «Корпорація КРТ». На думку суддів, ця позапланова документальна перевірка не може бути використана в кримінальному провадженні. Також судді вказали на необґрунтованість клопотання детектива.

Нагадаємо, НАБУ розслідує ухилення від сплати податків фірмами Дубневичів. Також у цій справі призначили експертизу. Раніше детективи завершили розслідування «газової справи Дубневичів».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: