Політтехнолог президента переконаний, що наступний парламент в Україні буде абсолютно соціалістичним

Читать на русском
Політичний консультант Петра Порошенка розповів не тільки про здобутки, але й про помилки президента та відповів на питання глядачів UMN.
Слово і Діло

На каналі skrypin.ua в програмі «16+» ведучий Роман Скрипін поговорив з політичним консультантом, технологом і радником Петра Порошенка Олегом Медведєвим. Гість студії розповів хто пише промови президенту, чому Порошенко спочатку запросив Саакашвілі в Україну як реформатора, а потім вигнав, нащо Надії Савченко дали орден Героя України, чи почнеться тиск на ФОПи, як це сталося із власниками «євроблях» та багато іншого.

На питання Скрипіна, чи справді Медведєв пише всі промови президента України Петра Порошенка, гість студії відповів, що виконує дещо інші завдання.

«Я себе називаю радше гострайтером. Я допомагав писати виступи, де важливим є кожне слово. Про томос, про віру, про парад. Більшість виступів Порошенка – це добре підготовлені його власні експромти. Або коли йдеться про дуже важливі виступи, наприклад, Послання президента до Верховної ради про зовнішне і внутрішне становище чи промову на параді, де ще й задіяна авіація. Тому що на параді по секундах розраховується пільотний час, бо літаки летять з різних майданчиків», – розповів Медведєв.

Він запевнив, що суфлер Порошенко використовує тоді, коли важливий хронометраж або експромти є неприпустимими, до того ж президент жодний текст не відпрацьовував зі спеціалістами з акторської майстерності.

Відповідаючи на запитання глядача, чому Порошенко так жорстко обійшовся з Саакашвілі, Медведєва, відмітив, що це була одна з його найбільших помилок.

ОЛЕГ МЕДВЕДЄВ | 16+skrypin.ua

«Існував піар міф, що Саакашвілі був великим реформатором. І я був ним захопленим, і літав до Тбілісі подивитися на грузинське диво, і мені дійсно здавалося, що він зробив багато корисних речей. Але ми не враховували, що в Грузії була така собі авторитарна модель реформаторства, коли всі слухались що говорив Саакашвілі», – сказав він.

Щодо моди на закордонних політиків Медведєв зазначив, що ці люди чекали якихось тепличних умов для своєї роботи і не готові були до боротьби. «З Бальчуном, то взагалі був анекдот. На місці Супрун вже б більшість повтікала. Просто виконувати обов’зки можна, якщо в державі все працює. Зараз проти Супрун об’єдналися всі професійні горлопани», – вважає Медведєв.

На питання, для чого Порошенко дав Надії Савченко орден Героя України, його консультант відповів, що президент не мав іншої можливості. «Ми всі вірили, що вона героїня. Тепер зрозуміло, що вона спочатку мала б пройти перевірку, інфільтрацію, а потім вже можна було випускати її на люди. З рішення по Савченко вибору не було. Президент був зобов’язаний дати їй Героя», – зазначив він.

Також політтехнолог переконаний, що наступна Верховна Рада не знімить мораторій на землю і взагалі буде мати лівий нахил. «Ви побачите, що наступний парламент у нас буде абсолютно соціалистичний. Ми проаналізували соціологію і зрозуміли це», – запевнив Медведєв.

На думку радника президента, за останні п’ять років були досягнення й прорахунки, але Порошенко виявився найбільш прозахідним главою держави в історії України.

«На сьогодні він залишається єдиним кандидатом, в програмі якого є чітко і недвозначно – членство в Європейському Союзі та членство в НАТО. І це навіть записали в Конституції, і недарма, тому що виявляється, що енна кількість проєвропейських і проукраїнських кандидатів крутять хвостами і забули прописати в своїх програмах ці речі», – вважає він.

В пасиві, на думку експерта, з того, що грає проти Порошенка – дійсно важке соціально-економічне становище. За його словами, в середньому жити стало краще, хоча й з’явився такий жарт, що один їсть м’ясо, другий – капусту, а в середньому виходить, що ми їмо голубці.

«Дуже сильно ми відстаємо у відновленні рівня життя пенсіонерів. Тому що середній клас відновлюється. Кількість українців, які в 2018 році злітали на відпочинок до Єгипту та Туреччини, на 20-30% більша, ніж у 2013 році», – відмітив Медведєв.

Також в ефірі обговорили питання «євроблях», ФОПів та податку на виведений капітал, для чого був створений Антикорупційний суд, поговорили про Ротердам+ та багато іншого.

Раніше ми повідомляли, що Порошенко досі не підписав закон про гарантії вкладів в ПриватБанку.

Також ми розбиралися у соціології виборів та що може завадити Зеленському потрапити до другого туру.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: