Порошенко просить ООН направити оціночну місію на Донбас

Читать на русском
Порошенко вважає введення миротворчої місії ООН вирішальним фактором для встановлення миру на Донбасі.

Введення миротворчої місії ООН на Донбас з чітко визначеними завданнями і цілями буде ключовим фактором для налагодження миру в регіоні, влада України готова конструктивно обговорювати цю ініціативу.

Як пише «Слово і Діло», таку заяву під час дебатів на Генасамблеї ООН в середу, 20 лютого, зробив президент України Петро Порошенко.

Порошенко та генсек ООН обговорили миротворців на ДонбасіПорошенко і Гутерриш наголосили на необхідності негайного звільнення РФ українських моряків.

Президент наголосив, що Україна готова до конструктивного обговорення цієї ініціативи.

«І технічна оціночна місія, яку генеральний секретар ООН міг би направити на Донбас для розробки відповідних варіантів, безумовно, допомогла б цьому обговоренню», - зазначив Порошенко.

Президент України нагадав, що для Києва важливим є поширення мандата такої миротворчої місії на окуповану територію.

«Важливо також, щоб будь-яка миротворча операція, заснована на ключових миротворчих принципах ООН - перш за все, вона повинна бути неупередженою та нейтральною», - резюмував Порошенко.

Раніше спецпредставник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Мартін Сайдік повідомив про існування нового плану з врегулювання на Донбасі замість мінських угод. Він передбачає підключення до процесу ООН шляхом направлення в Україну поліцейської місії і створення під егідою Євросоюзу Агентства з відновлення регіону.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: