У НАБУ розповіли про прояви української корупції за кордоном

Читать на русском
У НАБУ наголошують на потребі в міжнародній комунікації, тому що більшість корупційних схем передбачає участь компаній, зареєстрованих за кордоном.

Національне антикорупційне бюро України знайшло прояви української корупції в 65 країнах світу.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ, пише «Слово і Діло».

Скільки в січні заробили глави антикорупційних відомствНайбільш високооплачуваним антикорупціонером грудня стала заступник глави НАБУ Тетяна Варварська.

«Українська корупція залишила слід у 65 країнах світу. Найчастіше детективам доводиться звертатися по допомогу до правоохоронців Латвії, Кіпру, Великобританії, Німеччини та Швейцарії. Зі свого боку Національне бюро також намагається оперативно реагувати на запити, отримані від зарубіжних колег: 90% із них виконані», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, НАБУ направила близько 500 запитів про міжнародну правову допомогу до компетентних органів інших держав. З них тільки в другому півріччі 2018 року - 118, із яких на 52 дана відповідь. Мета запитів - з'ясувати обставини вчинення корупційних злочинів, у результаті яких було завдано збитків інтересам України.

У НАБУ наголошують на потребі в міжнародній комунікації, тому що більшість корупційних схем передбачає участь компаній, зареєстрованих за кордоном. Зазвичай ці компанії виконують роль посередників, які залишають у себе левову частку доходів державних компаній. Надалі організатори схем легалізують ці кошти і витрачають їх на власні потреби, в тому числі для фінансування політичних проектів.

Прикладами кримінальних проваджень в НАБУ, розслідування яких привело детективів за кордон, є: оволодіння 247 млн ​​грн ДП «АМПУ», завдання $ 60,5 США збитків ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація». НАБУ і САП підрахували, що через корупцію, в якій були задіяні іноземні контрагенти, державним інтересам було завдано збитків на суму близько 7 млрд грн.

Раніше в МВФ не побачили змін у рівні української корупції.

Також нагадаємо, з'ясувалося місце України в рейтингу сприйняття корупції.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: