У «ЛНР» заявили, що знайшли збитий безпілотник ОБСЄ

Читать на русском
Безпілотний літальний апарат був виявлений на підконтрольній сепаратистам території, проте в ЛНР заявили про непричетність до його падіння.

Сепаратисти «ЛНР» у понеділок, 18 лютого, заявили, що виявили біля лінії зіткнення в районі селища Червоногвардійське збитий безпілотник Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Інтерфакс.

Про знахідку журналістам заявив представник так званої «Народної міліції ЛНР» Андрій Марочко.

«О 15:55 у районі Червоногвардійського був виявлений на землі палаючий БПЛА ОБСЄ дальнього радіусу дії типу Camcopter S-100», - заявив Марочко.

За його словами, безпілотний літальний апарат СММ ОБСЄ протягом дня вів спостереження на підконтрольній «ЛНР» території відповідно до повідомлення Спільного центру з контролю та координації режиму припинення вогню.

«О 14:55 до нас надійшла інформація про те, що СММ ОБСЄ втратила контроль над даними БПЛА. Після цього, з метою пошуку літального апарата ОБСЄ, у район, де, імовірно, був втрачений зв'язок з БПЛА, відправлений пошуковий загін «НМ ЛНР», - повідомив Марочко.

Він також заявив про непричетність «НМ ЛНР» до падіння БПЛА на непідконтрольній Києву території і поклав відповідальність за його падіння на українських військовослужбовців.

Раніше в «ДНР» заявили, що збили український безпілотник, який нібито належить 57-й мотопіхотній бригаді ЗСУ.

На початку лютого в «ДНР» також повідомляли про знищення українського безпілотника.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: