Brexit: у Німеччині заперечують можливість перегляду угоди про вихід з ЄС

Читать на русском
Офіційний представник федерального уряду ФРН Штеффен Зайберт заявив, що у Німеччині заперечують можливість перегляду угоди про вихід Великої Британії з ЄС.

Офіційний представник федерального уряду ФРН Штеффен Зайберт заявив, що у Німеччині заперечують можливість перегляду угоди про вихід Великої Британії з ЄС.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Укрінформ.

Євродепутат назвав нову негласну дату BrexitПольський європарламентар розповів про достовірну інформацію щодо остаточної дати виходу Великобританії з ЄС.

«Перегляд угоди про вихід не стоїть на порядку денному», - сказав Зайберт.

За його словами, федеральний уряд вітає висловлювання депутатів нижньої палати британського парламенту за те, що країна не бажає залишити ЄС без угоди.

Однак, він зазначив, що уряд прийняв до відома, що нижній палаті парламенту потрібно більше ясності з приводу майбутнього прикордонного режиму між Ірландією та Північною Ірландією.

Раніше, президент Європарламенту Антоніо Таяні заявив, що країни ЄС не мають наміру переглядати угоду з Британією про вихід з Союзу.

У парламенті Великої Британії проголосували проти поправки, що дозволяє відкласти терміни виходу країни з ЄС.

Крім того, британські парламентарії доручили прем'єр-міністру Терезі Мей провести нові переговори з ЄС щодо кордону між Ірландією та Північною Ірландією.

Представник президента Європейської ради Дональда Туска вже заявив, що угода про вихід, узгоджена минулого року, не передбачає можливості нових переговорів.

Остаточний вихід Великої Британії з Євросоюзу запланований на 29 березня 2019 року. Після цього починається 21-місячний перехідний період - до кінця 2020 року. Перехідний період може бути продовжений лише один раз, проте поки невідомо, якою може бути його максимальна тривалість.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: