Мартиненко програв справу в судах Швейцарії

Читать на русском
Мартиненко програв справу в швейцарських судах щодо передачі інформації українському слідству про швейцарські рахунки.

Екс-депутат Микола Мартиненко програв справу в швейцарських судах щодо передачі інформації українському слідству про швейцарські рахунки, на які йому надходили ймовірні хабарі.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Deutsche Welle.

Панамська компанія, на швейцарські рахунки якої надходили ймовірні хабарі Мартиненку, судилася з прокуратурою Швейцарії, оскаржуючи передачу Україні інформації про ці рахунки. Це випливає із судових документів, які є в розпорядженні DW. Йдеться про документи, які підтверджують надходження на підконтрольні Мартиненку рахунки 6,4 мільйона євро.

Інформацію про ці рахунки запитувало Національне антикорупційне бюро України. Там підозрюють, що ці кошти були хабарами, які призначалися українським депутатам і чиновникам у зв'язку з постачанням обладнання на українські АЕС.

28 червня 2017 року Федеральний суд Швейцарії виніс остаточне рішення, яке нині стало доступним для ознайомлення в базі судових рішень країни: відхилити вимоги Мартиненка.

Зазначимо, директор НАБУ Артем Ситник прострочив усі можливі терміни власної обіцянки з приводу остаточної відповіді щодо справи Мартиненка.

Захист очікує, що розслідування справи проти нього буде продовжене ще на два місяці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: