Рада міністрів ЄС погодила «азовський пакет» санкцій проти Росії

Читать на русском
У Порошенка висловили переконання, що в подальшому українська сторона працюватиме над тим, щоб азовський пакет наповнювався змістом і посилювався.

Рада міністрів Євросоюзу погодив «азовський пакет» санкцій проти Російської Федерації.

Про це повідомив перший заступник глави Адміністрації Президента України Костянтин Єлісєєв під час брифінгу 18 лютого, передає «Слово і Діло».

У США запропонували нові санкції проти РФ. Чи є ефект від обмежень?Американські законодавці, зокрема, ініціювали заходи проти Москви за події в Керченській протоці. Про те, чи зможутьзапровадити санкції, та чи мають вони сенс, поговорили з експертами.

«Наша участь у конференції збіглося з тим, що ЄС готувався до засідання Ради міністрів ЄС, яке сьогодні (18 лютого, - ред.) відбулося. Принципово важливо, що ЄС нарешті після деякої паузи погодив важливе рішення про новий, азовський пакет санкцій», - повідомив Єлісєєв.

Він нагадав про санкції, які раніше запроваджували проти РФ.

«Таким чином, у нас тепер є пакет санкцій, пов'язаний з окупацією Криму, другий пакет - з агресією на Донбасі, третій тепер пов'язаний з ситуацією в Азові. Звичайно, це тільки початок, ми на цьому не будемо зупинятися», - сказав заступник глави АП.

Він висловив переконання, що в подальшому українська сторона працюватиме, «щоб азовський пакет наповнювався змістом і посилювався».

Раніше в РФ відреагували на санкції ЄС за Азов.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: