Клімкін повідомив, коли буде ухвалено рішення щодо «азовського пакету» санкцій

Читать на русском
Рішення про введення персональних санкцій щодо Росії за агресію в районі Керченської протоки буде прийнято 18 лютого на засіданні міністрів закордонних справ Європейського Союзу.

Рішення про запровадження персональних санкцій щодо Росії за агресію в районі Керченської протоки буде прийнято 18 лютого на засіданні міністрів закордонних справ Європейського Союзу.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час спілкування з журналістами в Мюнхені, повідомляє «Слово і Діло».

Не тільки зі США: якими кораблями можуть посилитись українські прикордонникиЗа допомогою французьких патрульних катерів Україна збирається зміцнити кордони на Чорному та Азовському морях.

«Там, звичайно, будуть персональні санкції. Ви про це почуєте від Федеріки Могеріні (голови дипломатії ЄС - ред.)... Я дуже сподіваюся, що те, що буде в понеділок, - це не кінець. Ми обговорюємо й інші ідеї», - зазначив він.

Міністр уточнив, що обговорюється також можливість обмеження доступу російським суднам. За його словами, на засіданні міністрів закордонних справ країн-членів ЄС буде розглянуто і питання підтримки Донбасу.

«Як підтримати й інфраструктурними проектами, і інвестиційними», - сказав він.

При цьому Клімкін анонсував, що незабаром також будуть санкції з боку США.

Як повідомлялося, напередодні президент України Петро Порошенко заявив, що міжнародні партнери нашої країни погодили так званий азовський пакет санкцій щодо Росії і з початком нового робочого тижня він буде прийнятий. Передбачається, що ЄС може розширити через інцидент біля Керченської протоки список санкцій РФ ще на вісім прізвищ.

Нагадаємо, російські прикордонники 25 листопада 2018 року із застосуванням зброї захопили в районі Керченської протоки український рейдовий буксир «Яни Капу» і малі броньовані артилерійські катери «Бердянськ» і «Нікополь» ВМС ЗСУ, які прямували з Одеси до Маріуполя.

Раніше в РФ відреагували на санкції ЄС за Азов.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: