ООН: лише три людини покарані за злочини на Майдані

Читать на русском
В ООН закликають українську владу виділити більше грошей для ефективного розслідування злочинів.

Моніторингова місія Організації Об'єднаних Націй з прав людини в Україні закликала українську владу виділити більше фінансових ресурсів для ефективного розслідування злочинів проти активістів Євромайдану.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила на брифінгу голова місії Фіона Фрейзер, інформують Українськi новини у вівторок, 19 лютого.

ГПУ розслідує чотири справи щодо вбивств на МайданіГенпрокуратура втратила право проводити заочне розслідування після початку діяльності ДБР.

Місія заявляє, що за злочини на Євромайдані засуджені тільки три людини, і це незадовільний результат.

Водночас в ООН відзначають, що розслідування кримінальних проваджень затягується в судах і при проведенні судово-медичних експертиз.

«Більше бюджетних ресурсів та інституційної спроможності має бути надано для цих розслідувань», - повідомила Фрейзер.

Моніторингова місія закликає українську владу зробити все можливе для притягнення до відповідальності винних у злочинах на Євромайдані.

Як повідомив раніше голова Управління спецрозслідування Генпрокуратури Сергій Горбатюк, у справах Майдану повідомлено про підозру в цілому 66 особам, стосовно 16 з них обвинувальні акти направлені до суду, щодо чотирьох розслідування триває досі, ще 46 осіб перебувають у розшуку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: