ГПУ: розслідування розстрілів на Майдані закінчене

Читать на русском
Луценко пообіцяв притягти до відповідальності не тільки виконавців, а й тих, хто віддавав накази.

Генпрокуратура завершила розслідування щодо винних у розстрілі на Майдані.

Як пише «Слово і Діло», про це в п'ятницю, 1 лютого, заявив Генеральний прокурор Юрій Луценко в ефірі телеканала Прямий.

Справи щодо розстрілів на Майдані не передадуть до суду в 2018 році, як обіцяв ЛуценкоГенпрокурор не виконав обіцянки про те, що в 2018 році до суду передадуть справи щодо розстрілів на Майдані й заочно судитимуть Януковича, Захарченка, Якименка, Коряка.

«Ми завершили досудове слідство стосовно винних у розстрілах Майдану. Ми вважаємо, що є всі докази для передачі в суд, у тому числі науково-незалежна експертиза, про те, що команди Януковича, Якименка (глави СБУ), Захарченка (колишнього керівника МВС) і їх підлеглих призвели до розстрілу мирних людей на Майдані. І ця стаття передбачає довічне», - сказав Луценко.

Він також зазначив, що, окрім 150 колишніх силовиків, які вже знаходяться на лаві підсудних, до суду будуть притягнені ще півтора десятка тих, хто віддавав злочинні накази.

У той же час Генпрокурор додав, що очікує від парламенту прийняття важливого рішення, яке дозволить направити матеріали розслідування до суду. Яке саме рішення парламенту він очікує, Луценко не уточнив.

Раніше начальник управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк заявив, що завершена найважливіша частина роботи з розслідування справ Майдану.

Також повідомлялося, ГПУ завершила експертизу з розстрілів на Майдані.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: