ГПУ розслідує чотири справи щодо вбивств на Майдані

Читать на русском
Генпрокуратура втратила право проводити заочне розслідування після початку діяльності ДБР.

Генпрокуратура розслідує чотири справи щодо вбивств на Майдані під час Революції гідності.

Як пише «Слово і Діло», про це в ході круглого столу повідомив начальник управління спецрозслідування ГПУ Сергій Горбатюк, повідомляє 112 Україна у вівторок, 19 лютого.

П'ята річниця розстрілів на Майдані: які акції відбудуться в Києві (доповнено)На Майдані Незалежності 18-20 лютого 2014 року загинули понад 100 громадян, названих пізніше Небесною сотнею.

«Щодо причетних до вбивств людей результати розслідування наступні: повідомлено про підозру в цілому 66 особам, стосовно 16 з них обвинувальні акти направлено до суду, щодо чотирьох розслідування триває досі, ще 46 осіб перебувають у розшуку», - зазначив він.

При цьому Горбатюк уточнив, що підозри в скоєнні злочинів під час Революції гідності були оголошені в тому числі колишньому керівництву держави. «Екс-президенту, міністру внутрішніх справ, його заступнику, керівництву київської міліції, керівництву СБУ і їхнім підлеглим», - перерахував він.

Прокурор зазначив, що протягом 2018 року слідчими були отримані дозволи на проведення спеціального заочного досудового розслідування, але з початком діяльності Держбюро розслідувань можливості завершення досудового розслідування саме в порядку заочного були втрачені. «На сьогодні це неможливо, в тому числі щодо організаторів. Ця проблема на сьогоднішній день не вирішена, хоча було голосування в ВР, але не було проголосовано», - нагадав він і закликав парламентаріїв втрутитися.

Раніше Горбатюк заявляв, що правоохоронці в цілому повідомили про підозру 442 особам щодо вчинення злочинів проти учасників Євромайдану, стосовно 279 осіб з них обвинувальні акти були направлені до суду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: