Невиконані обіцянки кандидатів: Ляшко не зберігав свій диппаспорт в МЗС

Читать на русском
Олег Ляшко запевняв, що здав свій дипломатичний паспорт на зберігання в МЗС, проте там його не було.
Слово і Діло

Всі зареєстровані кандидати в президенти України вже подали свої офіційні програми і продовжують проголошувати публічно нові обіцянки, не зафіксовані на папері. Оскільки деякі з них вже обіймали високі посади, а «Слово і Діло» багато років стежить за виконанням всього обіцяного політиками і чиновниками, за кілька тижнів до виборів ми вирішили нагадати провалені зобов'язання учасників президентських перегонів.

Сьогодні згадаємо, як Олег Ляшко запевняв, що здасть свій дипломатичний паспорт в Міністерство закордонних справ. Відзначимо, що згідно з указом президента, депутати мають право отримати диппаспорт тільки на термін закордонного відрядження, решту часу він повинен зберігатися в МЗС.

«Я здав свій дипломатичний паспорт і закликаю всіх депутатів зробити також. Нічого депутатам з коханками їздити по закордонах по «зеленій книжечці», – сказав народний депутат з парламентської трибуни 16 листопада 2016 року.

24 листопада «Слову і Ділу» повідомили в Міністерстві закордонних справ, що Ляшко видали дипломатичний паспорти в кінці 2012 року на час службового відрядження в Індію, і на зберігання в відомство його не повертали. Але 30 листопада нардеп запевнив, що здав дипломатичний паспорт в МЗС.

Незважаючи на це, в Міністерстві закордонних справ повідомили, що станом на 7 травня минулого року в переліку паспортів депутатів, які перебувають у них на зберіганні, документ Ляшка відсутній. Значить, лідер Радикальної партії все ж повернув паспорт собі.

«Слово і Діло» попереджає: більшість гарячих і красивих промов будь-якого кандидата в президенти згодом можуть перетворитися в невиконані обіцянки.

Раніше ми писали про те, що Олександр Вілкул і Юрій Бойко не прийняли Національний план відродження Донбасу.

Також нагадуємо, що в розділі «Політики» на сайті «Слово і Діло» ви можете знайти всі попередні обіцянки політиків, які вас цікавлять: не тільки провалені, а й виконані, і ті, які поки знаходяться в процесі виконання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: