Справа Дельта банку: САП намагалася оскаржити зобов'язання допитати Попову

Читать на русском
Апеляційний суд столиці відмовив антикорупційному прокурору в скарзі на рішення суду про зобов'язання провести допит.
Київський апеляційний суд

Суд відмовив Спеціалізованої антикорупційної прокуратурі в апеляції на рішення про зобов'язання Національного антикорупційного бюро провести допит колишнього голови ради директорів Дельта банку Олени Попової.

Таке рішення ухвалила колегія суддів Київського апеляційного суду, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, Солом'янський суд Києва зобов'язав НАБУ провести допит Попової в рамках кримінального провадження про можливу розтрату рефінансування Національного банку України комерційними банками. Так, в ході розслідування адвокат Денис Бугай подав клопотання в НАБУ про проведення допиту екс-голови ради директорів Дельта банку в режимі відеоконференції. Однак допит так і не провели. Своєю чергою адвокат Бугай подав скаргу на бездіяльність детектива НАБУ, яке полягає у невиконанні процесуальних дій. Суддя її задовольнив і зобов'язав Національне бюро провести цей допит.

Водночас САП подала апеляційну скаргу на це рішення. У ній прокурор просив скасувати цю постанову в зв'язку з неповнотою судового розгляду, невідповідністю висновків суду фактичним обставинам справи і порушенням вимог кримінального процесуального законодавства. Вивчивши його апеляцію, судді відмовили у відкритті провадження у ній.

Нагадаємо, НАБУ встановило схему виведення коштів із Дельта Банку. Раніше детективи перевірили дзвінки фігурантів цієї справи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: