НАБУ перевірить документи фірми, що фігурує в справі Дельта Банку

Читать на русском
У Нацбюро перевірять документи української фірми, яка отримала майже 7 мільйонів доларів розтрачених коштів Дельта Банку.

У межах розслідування справи про розтрату коштів Дельта Банку детективи НАБУ встановили, що частина виведених коштів у розмірі майже 7 мільйонів доларів була перерахована українській фірмі.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, за версією слідства, з Дельта Банку незаконно було виведено майже $84,5 мільйона після отримання рефінансування з Національного банку України та перед визнанням банку неплатоспроможним. Зазначені кошти опинилися на рахунку офшорної компанії Silisten Trading Limited, після чого $78,51 млн було перераховано на рахунок компанії Jamico Finance Limited у латвійському банку. Надалі кошти різними частинами були перераховані на рахунки інших офшорних компаній, $6,84 млн з яких на рахунок Marford Finance Limited. Своєю чергою з рахунку компанії Marford Finance Limited зазначена сума була переведена на рахунок компанії ТОВ «Антарес-Торгсервіс», відкритий у Дельта Банку.

Таким чином, у слідства є підстави вважати, що ТОВ «Антарес-Торгсервіс» підконтрольне власникам Дельта Банку й використане для легалізації грошових коштів. У зв'язку з цим детективи просили суд надати доступ до реєстраційної справи «Антарес-Торгсервіс», яке зберігається в Деснянській районній державній адміністрації міста Києва. Суддя клопотання задовольнив.

Нагадаємо, НАБУ перевірить дзвінки фігурантів справи про розтрату коштів Дельта Банку.

Раніше Нацбюро встановило схему виведення коштів із Дельта Банку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: