Суд у справі Балуха перенесли

Читать на русском
Керченський міський суд переніс засідання щодо умовно-дострокового звільнення політв'язня Володимира Балуха на 25 січня.
Суд у м.Керч.Фото «Кримська солідарність».

Керченський міський суд переніс засідання щодо умовно-дострокового звільнення політв'язня Володимира Балуха на 25 січня.

Як пише «Слово і Діло», про це 9 січня повідомляє «Кримська солідарність».

Що обіцяли зробити політики для звільнення українських політв'язнівПорошенко обіцяв, що Сущенко обов'язково повернеться додому, а Ярош запевнив, що звільнить усіх заручників, захоплених на Донбасі.

«9 січня о 10:30 очікувалося засідання щодо умовно-дострокового звільнення Балуха. Засідання було перенесене на 25 січня на 14:00», – йдеться в повідомленні.

За повідомленням правозахисників, 10 та 11 січня у Сімферополі мають відбутися «судові» засідання в справі Едема Бекірова та Нарімана Мемедемінова.

Раніше захист подав прохання про умовно-дострокове звільнення Балуха.

Нагадаємо, Володимира Балуха затримали 8 грудня 2016 року в його будинку в Роздольненському районі анексованого Росією Криму. Російська влада висунула Балуху звинувачення в зберіганні боєприпасів, його засудили до 3 років і 5 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні та до штрафу в розмірі 10 тис. рублів (близько 4,6 тис. грн).

Згодом проти Балуха була порушена нова справа через заяву Валерія Ткаченка, начальника ІТТ в селищі Роздольне, який стверджує, що Балух його побив. При цьому сам активіст і його захист свідчать про те, що це Ткаченко напав на ув'язненого.

Захист Балуха та правозахисники відзначають, що він став жертвою репресій за проукраїнську позицію – через прапор України на подвір'ї будинку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: