Сестра Балуха розповіла про його стан

Читать на русском
Сестра Балуха Надія розповіла про те, як почувається український політв'язень, якого утримують у Керченській колонії №2

Український політв'язень Володимир Балух, якого утримують у Керченській колонії №2 в анексованому Росією Криму, виглядає і відчуває себе трохи краще, ніж під час голодування.

Про це розповіла сестра Балуха Надія після побачення з ним в Керченській колонії, повідомляє Кримська правозахисна група, пише Слово і Діло.

«Володя худий, блідий, обличчя сіре, блиску в очах немає, але виглядає він краще, ніж в серпні, коли я його бачила востаннє», - розповіла сестра українця.

За її словами, активіст мріє скоріше вийти на свободу і обійняти матір.

«Брат дуже сильно переживає за нашу маму, він весь час запитував про неї, просив допомагати і берегти її. У неї високий тиск, задишка, ноги болять, вона майже не ходить, живе на таблетках. Вона дуже сумує за сином», - додала Надія.

Побачення відбулося 8 листопада 2018 року і тривало близько 1,5 години в спеціальному приміщенні для переговорів.

За словами сестри політв'язня, там встановлені п'ять кабінок зі скляними перегородками і телефонними трубками, через які погано чути. Вона розповіла, що їм довелося кілька разів поміняти кабінку, щоб почути один одного.

Раніше адвокат Дмитро Дінзьо і архієпископ Сімферопольський і Кримський УПЦ КП Климент не змогли навідати Балуха через те, що він перебував на карантині в Керченській колонії. 7 листопада стало відомо, що його перевели з карантину в барак.

Раніше повідомлялося, що Балух зустрівся з дружиною перед етапуванням до колонії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: