З'ясувалося, про що Кличко говорив із Волкером на Мюнхенській конференції

Читать на русском
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся спецпредставником Держдепартаменту США із питань України Куртом Волкером у рамках заходів Мюнхенської конференції з питань безпеки.

Мер Києва Віталій Кличко зустрівся спецпредставником Держдепартаменту США із питань України Куртом Волкером у рамках заходів Мюнхенської конференції з питань безпеки.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу мера.

У зародковому стані: чому вибори-2019 сформують запит на нових політиківПрезидентська кампанія чітко засвідчила, що в Україні є запит на нову якість самої політики. Кому й коли вдасться найбільш вдало скористатися такими настроями українців – у матеріалі політолога Олександра Радчука.

Як зазначається, Кличко взяв участь в офіційному відкритті конференції, а також зустрівся з єврокомісаром із питань європейської політики сусідства і переговорів по розширенню Йоханнесом Ханом, Куртом Волкером, головою Християнсько-демократичної партії Німеччини Аннегрет Крамп-Карренбауер, головою фракції «Християнсько-соціальний союз» в німецькому Бундестазі Олександром Добріндта.

«Наші міжнародні партнери сподіваються на стабільність в Україні, на те, що президентські вибори пройдуть без потрясінь і турбулентності. Адже від їхніх результатів залежатиме майбутній розвиток України протягом наступних п'яти років. За моїм враженням, нинішній розклад сил серед кандидатів став несподіваним і для наших партнерів. Тому дуже багато питань щодо шансів різних кандидатів, їхнього потенціалу», - зазначив Кличко.

Він також сказав, що на зустрічах всі політики відзначали, що Європа і США зацікавлені в демократичній, економічно сильній Україні, зі стабільною політичною ситуацією.

«Зацікавлені в експорті стабільності в Україні, а не в імпорті нестабільності з неї. І сьогодні не так важливе прізвище, хто переможе. Набагато важливіше - хто стане президентом, який захистить свободу України, гарантуватиме втілення реформ, курс України до Європи і НАТО», - підкреслив Кличко.

Також мер Києва зустрівся з головним виконавчим директором Світового банку Крісталіною Георгієвою. Зокрема, мова йшла про продовження співпраці в розвитку транспортної інфраструктури Києва. Всесвітній банк також розглядає можливість інвестування в проекти державно-приватного партнерства.

Раніше на конференції канцлер Німеччини Ангела Меркель зробила заяву по Донбасу.

Також повідомлялося, що Волкер пояснив Авакову, від чого залежить репутація України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: