Мюнхенська конференція: Меркель зробила заяву щодо Донбасу

Читать на русском
У ході виступу Меркель в черговий раз назвала дії Росії в Україні порушенням міжнародного права.

Німецький канцлер Ангела Меркель на Мюнхенській конференції з безпеки заявила, що сторони, які беруть участі у переговорах по Донбасу, далекі від повного врегулювання.

Про це повідомляє Слово і Діло, з посиланням на Politico.

У ході виступу Меркель в черговий раз назвала дії Росії в Україні порушенням міжнародного права, зокрема, прямо вказавши на анексію Криму.

«На даний момент зберігається якась крихка стабільність, заради якої ми старанно працюємо, в тому числі завдяки мінським угодам, але... ми далекі від вирішення», - зазначила Меркель, маючи на увазі ситуацію на Донбасі.

Нагадаємо, раніше генсек ОБСЄ Гремингер назвав виконання мінських угод єдиним шляхом до мирного врегулювання військового конфлікту на Донбасі.

Президент Петро Порошенко провів зустріч з генеральним секретарем НАТО Йєнсом Столтенбергом в рамках Мюнхенській конференції з безпеки.

Своєю чергою, Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що особисто просив міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова звільнити українські кораблі і моряків, захоплених у полон у Керченській протоці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: