Україна вшановує учасників бойових дій за кордоном

Читать на русском
Крім того, після здобуття Україною незалежності військові фахівці ЗСУ стали учасниками багатьох миротворчих місій.

В Україні в п'ятницю, 15 лютого, вшановують учасників бойових дій на території інших держав.

Про це повідомляє прес-служба глави держави, передає «Слово і Діло».

Воєнні конфлікти на території колишнього СРСР за участю РФДо яких етнічних конфліктів причетна Москва й скільки новоутворених фейкових республік наразі перебувають на утриманні Кремля, дослідили наші аналітики.

«В Україні 15 лютого відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Він встановлений, згідно з указом президента від 11 лютого 2004 року. Ця дата обрана не випадково: 15 лютого 1989 року завершилася радянська військова інтервенція до Афганістану. Крізь горнило тієї війни пройшли 160 тисяч українців, 12 тисяч із них отримали поранення, контузії, а 3360 не повернулися до своїх домівок», - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що за часів СРСР українські військові брали участь у локальних війнах і збройних конфліктах на території 16 держав: Афганістані, Чилі, Іспанії, Єгипті, В'єтнамі, Ефіопії, Сирії, Анголі, Мозамбіку, на острові Куба та в інших «гарячих» точках.

Крім того, після здобуття Україною незалежності військові фахівці ЗСУ стали учасниками багатьох миротворчих місій.

«За даними Міністерства оборони, з 1992 року в міжнародних миротворчих операціях взяли участь майже 44 тисячі військовослужбовців. З самого початку конфлікту на сході України тисячі ветеранів, перш за все «афганців», виступили на захист рідної землі. Зараз вони проходять службу у складі Збройних сил, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, СБУ та інших силових підрозділах», - додали у відомстві.

Раніше повідомлялося, що українські військові інженери вирушили до Косово для виконання завдань у складі багатонаціональних сил KFOR.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: