Полторак розповів про програму будівництва житла для військовослужбовців

Читать на русском
Що стосується підвищення пенсій для військовослужбовців, то це питання знаходиться в компетенції Мінсоцполітики, зазначив Полторак.

У 2019 року в Україні буде продовжена програма будівництва житла для військовослужбовців.

Про це повідомив міністр оборони України Степан Полторак в ефірі 112 Україна, пише «Слово і Діло».

«У цьому році ми плануємо продовжити програму президента України з будівництва гуртожитків для військовослужбовців. В цьому році ми розширюємо цю програму і будемо будувати гуртожитки не тільки для військовослужбовців контрактної служби, неодружених, але і для одружених, окремо для сержантського складу, а також штатне посадове житло», - заявив він.

Міністр також нагадав про те, що в кінці 2018 року в рамках президентської програми 80 квартир отримали військовослужбовці 92-ї бригади.

«У наступному році вони отримають ще 80 квартир і близько 400 місць для військовослужбовців контрактної служби. Ми майже повністю забезпечуємо цю бригаду штатним посадовим житлом. Тобто військовий, котрий поки що служить в цій бригаді, має можливість проживати в квартирі або в гуртожитку, або можливість знімати житло і отримувати за це компенсацію від держави», - пояснив міністр.

Що стосується підвищення пенсій для військовослужбовців, то це питання знаходиться в компетенції Мінсоцполітики, зазначив Полторак. Міноборони бере участь у розробці реформи пенсійного забезпечення військовослужбовців, проте основні завдання лежать на Міністерстві соціальної політики.

Раніше Полторак провалив обіцянку побудувати житло для понад 22 тисяч контрактників до 2019 року.

Також з'ясувалося, скільки контрактників направили в армію з військкоматів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: