НП на Яворівському полігоні: поранено військовослужбовця

Читать на русском
На Яворівському полігоні, Львівська область, через недотримання заходів безпеки отримав поранення один з військовослужбовців.
Ілюстративне фото.Новинарня

На Яворівському полігоні, Львівська область, через недотримання заходів безпеки отримав поранення один з військовослужбовців Збройних сил України.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться у повідомленні 24 окремої механізованої бригади (ОМБр) імені короля Данила у Facebook.

Дефект конструкції: чому міномет «Молот» не заслужив репутацію «вбивці»Інформація про дефекти в конструкції міномета Молот активно використовується пропагандистами Росії.

Через недотримання заходів безпеки один з військових бригади отримав вогнепальне поранення у ногу. Пораненому відразу була надана медична допомога та його було відправлено на лікування в один із шпиталів Львова.

«Життю військовослужбовця загрози немає, так як життєво важливих органів не пошкоджено», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за даним фактом призначено службове розслідування.

Раніше стало відомо, що міномет М120-15 Молот не брався на озброєння Збройних сил України, а його експлуатацію дозволив Генеральний штаб на особливий період.

Нагадаємо, 6 липня під час військових навчань на Рівненському полігоні в результаті вибуху міномета загинули троє військовослужбовців, ще дев'ять військовослужбовців були поранені.

За фактом вибуху міномета були призначені комплексні комісійні судово-військова, трасологічна, хімічна, балістична та вибухотехнічна експертизи.

У листопаді Військова прокуратура Центрального регіону повідомила проміжний висновок про розрив міномета Молот на Рівненському полігоні. Відповідно до цього висновку, об'єктивних даних про неналежну якість цих мінометів ніхто не почув.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: