Українські військовослужбовці вирушили до Косово

Читать на русском
Командир українського національного контингенту майор Сергій Ковальчук зазначив, що відбір був дуже ретельним.

Українські військові інженери вирушили до Косово для виконання завдань у складі багатонаціональних сил KFOR, де протягом шести місяців будуть виконувати завдання з розмінування і налагодження інфраструктури в складі сил KFOR.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони України, пише «Слово і Діло».

Миротворці на Донбасі: як це буде та чим допоможе досвід КосовоПавло Клімкін повідомив, що миротворча місія на Донбасі має включати військовий і поліцейський аспекти, а також міжнародну адміністрацію.

«Вперше з 2005 року військовослужбовцям нашої частини випала честь брати участь у подібних міжнародних миротворчих місіях. Ми готувалися дуже ретельно і переконані, що висока професійна робота українських фахівців вкотре продемонструє світу і державам-членам НАТО, що Україна надійний партнер», - зазначив командир полку Дмитро Овсянніков.

Командир українського національного контингенту майор Сергій Ковальчук зазначив, що відбір був дуже ретельним. Головними критеріями відбору до контингенту були досвід участі в бойових діях, відмінна професійна підготовка, знання іноземних мов і відсутність попередніх миротворчих місій. У відомстві також зазначають, що всі військовослужбовці отримали навички спілкування з місцевим населенням Косово. Крім того, пройшли навчання з надання невідкладної медичної допомоги.

«Першим завданням українських військовослужбовців у складі багатонаціональних сил KFOR у Косово буде підготовка до відновлення однієї з магістральних доріг, яка проходить між важливими пунктами інфраструктури регіону. Це цілий комплекс робіт, як з розмінування, так і з підготовки майданчиків для роботи важкої дорожньої техніки», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що Сербія загрожує ввести війська до Косово.

Також відзначимо, ЄС засудив Косово за мита на товари з Сербії та Боснії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: