Полторак назвав країну, де Україна втричі збільшить свій контингент

Читать на русском
Україна втричі збільшить кількість персоналу своєї місії НАТО в Афганістані, заявив міністр оборони Степан Полторак.

Україна втричі збільшить кількість персоналу своєї місії НАТО в Афганістані, заявив міністр оборони Степан Полторак.

Заява прозвучала на тлі участі українського міністра в засіданні Північноатлантичної ради з країнами-контрибуторами операції НАТО Рішуча підтримка (Resolute Support), передає прес-служба відомства, пише «Слово і Діло».

У ході зустрічі Полторак зазначив, що український народ висловлює співчуття у зв'язку із загибеллю військових і цивільного персоналу НАТО, а також всіх простих афганських людей, які віддали своє життя в боротьбі з тероризмом.

«11 років Збройні Сили України виконують завдання в Республіці Афганістан, та в подальшому будуть брати участь в операції в складі Місії. Ми готові збільшити внесок і направити додатковий персонал в Штаб місії - збільшити чисельність персоналу втричі», - сказав Полторак.

Зараз в операції НАТО Рішуча підтримка в Афганістані беруть участь десять представників Збройних сил України. Указом президента встановлено верхню межу в 30 українських фахівців.

Місія стартувала на початку 2015 року, замінивши 13-річну бойову місію Міжнародних сил з підтримки безпеки в Афганістані (ISAF). Чисельність персоналу місії НАТО обмежується приблизно 13 тис. солдатів, які не беруть участі в бойових діях, а займаються підготовкою і консультуванням афганських сил безпеки.

Раніше генсек НАТО розповів про перспективи членства України.

Також Полторак розповів про втрати ЗСУ за чотири роки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: