У США прокоментували спроби втручання у вибори до Конгресу

Читать на русском
Американські органи встановили, що спроби іноземного втручання у вибори в Конгрес США вплинули на результати.

Міністерство юстиції та міністерство внутрішньої безпеки США не знайшли доказів того, що спроби іноземного уряду втрутитися в проміжні вибори в Конгрес в листопаді 2018 року вплинули на їх результат.

Про це йдеться в спільній заяві в.о. генпрокурора і глави Мін'юсту США Метью Уїтекер і міністра внутрішньої безпеки Кірстен Нільсен, повідомляє «Слово і Діло».

Вітакер і Нільсен представили президенту США Дональду Трампу спільну доповідь, в якій оцінюється вплив будь-якого іноземного втручання на проміжні вибори 2018 року.

«Хоча конкретні висновки, що містяться в спільному звіті засекречені, департаменти прийшли до висновку, що на сьогоднішній день немає ніяких доказів того, що будь-які виявлені дії іноземного уряду або іноземного агента мали істотний вплив на цілісність або безпеку виборчої інфраструктури або політичної/виборчої інфраструктури», – сказано в заяві з приводу згаданого доповіді.

Попри те, що доповідь залишається секретною, її висновки допоможуть скоординувати майбутні зусилля щодо захисту виборчої і політичної інфраструктури від іноземного втручання, стверджують автори доповіді. У документі вказується, що заходи щодо захисту виборів президента, які відбудуться в 2020 році, вже здійснюються.

Нагадаємо, у Facebook створили відділ із запобігання втручань у вибори. Раніше колишній державний секретар США Майк Помпео заявив, що Кремль планує повторити втручання у вибори США.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: