Порошенко та Меркель обговорили втручання РФ у вибори

Читать на русском
Під час зустрічі із канцлером Німеччини Ангелою Меркель президент України Петро Порошенко обговорив заходи із запобігання втручання РФ у вибори в Україні.

Під час зустрічі із канцлером Німеччини Ангелою Меркель президент України Петро Порошенко обговорив заходи із запобігання втручання РФ у вибори в Україні.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сайт Адміністрації президента України (АПУ).

У розвідці розповіли, скільки РФ виділила на втручання у вибори-2019Влада Російської Федерації додатково виділила своїм спецслужбам 350 мільйонів доларів для реалізації підривної діяльності на виборах в Україні в 2019 році.

Як зазначається, сторони обговорили питання кібербезпеки під час проведення президентських виборів в Україні у березні 2019 року.

«Йдеться про кібербезпеку. Це йдеться, в тому числі про обмін даними…», - цитує АПУ президента.

Водночас Порошенко підкреслив, що не може розкривати зміст домовленостей щодо спецслужб та всіх механізмів забезпечення кібербезпеки.

«Очевидно, що деталі цих домовленостей ми розкривати не будемо», - підкреслив президент.

Глава держави нагадав, що за українською ініціативою був створений трастовий фонд НАТО щодо кібербезпеки, а також є конкретні двосторонні угоди, починаючи з США та Великобританії і закінчуючи Німеччиною.

«На сьогоднішній день дуже важливо, що і США, і ЄС, і Канада сприймають це як реальну загрозу. Мова не йде про допомогу Україні, мова йде про об’єднання зусиль для захисту демократії в усьому світі. Бо Росія намагається використати демократичні інструменти і механізми, щоб підірвати демократію зсередини. Звичайно, що ми будемо боронити державу, в тому числі і від таких гібридних загроз Росії», - наголосив він.

Раніше повідомлялося, що Порошенко та Меркель під час зустрічі у рамках участі у засіданні Всесвітнього економічного форуму обмінялися думками щодо запобігання російському втручанню у президентські вибори в Україні.

Нагадаємо, Порошенко у інтерв'ю Bloomberg заявив, що Росія впливає на виборчі процеси, які відбуваються в європейських країнах та в Україні у 2019 році.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: