Супутник «Либідь»: суд заарештував американське майно сина Гріншпона

Читать на русском
Антикорупційні правоохоронні органи домоглися арешту американської нерухомості сина колишнього позаштатного радника керівника ДКАУ.
Михайло Гріншпонвідео: Радіо Свобода

Суд наклав арешт на майно в Нью-Йорку сина колишнього позаштатного радника генерального директора Державного космічного агентства України Михайла Гріншпона. Останнього підозрюють у завданні збитків державному підприємству «Укркосмос» у розмірі 8,24 мільйона доларів.

Таке рішення ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вадим Сенін за результатами розгляду клопотання детектива НАБУ, повідомляє «Слово і Діло».

Як зазначав у клопотанні детектив, 23 листопада 2011 року Гріншпон із метою легалізації грошових коштів, отриманих підконтрольною йому Briklin Limited від канадської MDA, використовував їх частину для придбання нерухомості своєму синові в Нью-Йорку. Із цією метою він передав невідомому $8 млн для їх подальшого зарахування останнім на рахунок сина Гріншпона в Кредитпромбанку та здійснення переказу із зазначенням цілей.

Після цього невідомий вніс майже $1 млн на рахунок сина підозрюваного, після чого цього ж дня на підставі довіреності від останнього підписав платіжне доручення про перерахування від імені сина Гріншпона зазначеної суми з призначенням платежу «для придбання нерухомості» американській фірмі Iola-Michael & Swerdloff. Надалі компанія використовувала ці гроші для придбання 2 грудня 2011 року синові Гріншпона об'єкта нерухомості в Нью-Йорку.

Крім цього, детектив додав, що допитаний як підозрюваний у цьому кримінальному провадженні невідомий підтвердив зазначені обставини справи. Ці факти також підтверджені даними з реєстру нерухомості США, де зазначений факт придбання сином Гріншпона квартири за $1,13 млн.

Вислухавши доводи детектива, суддя Сенін повністю задовольнив клопотання й наклав арешт на квартиру сина підозрюваного в Нью-Йорку.

Нагадаємо, НАБУ повідомило про підозру двом особам у цій справі. Раніше детективи також обшукали квартиру екс-гендиректора «Укркосмосу». Пізніше суд обрав запобіжний захід Гріншпону.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: