Супутник «Либідь»: НАБУ повідомило про підозру двом особам

Читать на русском
У Національному бюро заявляють про затримання одного з підозрюваних у справі нанесення збитків держпідприємству Укркосмос.

Детективи Національного антикорупційного бюро повідомили про підозру колишньому позаштатному раднику генерального директора Державного космічного агентства і ще одній особі в причетності до нанесення збитків державному підприємству «Укркосмос».

Про це журналісту «Слова і Діла» розповіли в прес-службі відомства.

«4 грудня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру двом особам, ймовірно причетним до завдання 8,245 млн доларів збитків ДП «Укркосмос». Одного з них, колишнього позаштатного радника генерального директора Державного космічного агентства України, затримано в порядку ст. 208 КПК України», – зазначили в НАБУ.

За інформацією відомства, екс-радника підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом) Кримінального кодексу України. Дії другого підозрюваного, довіреної особи, кваліфіковано за ч. 3 ст. 209 КК України.

Як встановило слідство, впродовж 2011-2017 років підозрювані організували схему, в результаті якої вивели за кордон та легалізували $8,24 млн, надані в межах кредиту Експортного агентства Канади та призначені для будівництва ракети-носія на потужностях Південмашу. В результаті таких дій зірвано запуск першого українського супутника «Либідь» як однієї зі складових побудови Національної супутникової системи зв'язку України. Також детективи перевіряють причетність інших осіб до завдання збитків «Укркосмосу»

За інформацією журналіста «Слова і Діла», запобіжні заходи обиратимуть 6 грудня.

Нагадаємо, в цій справі НАБУ обшукало квартиру екс-гендиректора «Укркосмоса».

Раніше детективи отримали доступ до документів Запорізького алюмінієвого комбінату. Раніше НАБУ скерувало до суду справу про розтрату коштів луцького держпідприємства.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: