Справа комунальних підприємств Києва: суд зняв арешт із 4 квартир

Читать на русском
Столичний райсуд знову зняв арешт з декількох квартир, які арештували у справі можливих зловживань комунальних підприємств.
Солом'янський суд Києва

Суд скасував арешт 4 квартир у житловому комплексі «Паркове місто», що належить комунальному підприємству «Фінансова компанія «Житло-Інвест» у справі ймовірних зловживань.

Таке рішення ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вадим Сенін, повідомляє «Слово і Діло».

Адвокат Анна Козачина в інтересах двох власників квартир подала клопотання про зняття з них арешту. В документі вказується, що квартири арештували необґрунтовано.

Вислухавши адвоката, суддя Сенін клопотання задовольнив.

Як відомо, зазначені квартири можуть бути предметом кримінального правопорушення. Детективи НАБУ розслідують справу про можливе зловживання службовим становищем посадовими особами низки комунальних підприємств зі сфери управління Київської міської державної адміністрації. В Бюро встановили, що в квітні 2016 року низка КП зі сфери управління КМДА перевів гроші на рахунок ФК «Житло-інвест». Згодом отримані гроші й власні кошти «Житло-Інвест» перерахувало як оплату в сумі понад 445 мільйонів гривень за квартири в Києві двом фірмам, афільованим між собою особам. Водночас «Житло-інвест» не оформило право власності на цю нерухомість, а деякі квартири були продані до оформлення права власності.

Щоправда, нещодавно суд зняв арешт із квартир, а «Житло-Інвест» оформило право власності на це житло. Після цього детективи подали клопотання про повторний арешт квартир, а суд його задовольнив.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: